04 februari 2018 
1 min. leestijd

Q1000 test

Q1000 test

Lang niet iedereen is bekend met een Q1000 test. Echter kan het zomaar voorkomen dat je tijdens jouw sollicitatie de vraag krijgt of je deze test kunt gaan maken. Het is namelijk een goed alternatief voor het Selectie assessment. Werkgevers kunnen namelijk aan de hand van deze test inschatten of de sollicitanten de juiste competenties bezitten voor de openstaande vacature. Daarnaast krijg je een goed beeld van het niveau en de ontwikkeling. Je werkt hiermee dus aan de Competentie: Zelfontwikkeling. Als je een Q1000 test moet gaan doen is het goed om te weten wat jou te wachten staat. Zo kun je jezelf namelijk beter voorbereiden en alvast gewend raken aan de verschillende vraagstellingen. Wil je nog meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Q1000 test uitleg

Met een Q1000 test wordt gekeken of iemand competent is. Daarnaast worden de vaardigheden en persoonlijkheid van iedere sollicitant in kaart gebracht. Deze informatie is van belang voor een werkgever, zodat de juiste kandidaten aan de juiste functies gekoppeld kunnen worden. Aan de hand van enkele testen in combinatie met een gesprek kan er bepaald worden welke functie dit wordt. Tijdens een gesprek kan een sollicitant zichzelf alsnog anders voordoen dan diegene is. Zo kan iemand bijvoorbeeld zeggen dat diegene veel ruimtelijk inzicht heeft om zichzelf beter bij de functie te laten passen. Aan de hand van de test blijkt dan echter dat dit niet het geval is. Een test geeft daarom veel meer duidelijkheid en kan ieder persoonlijkheidstype vaststellen. De Q1000 test bestaat daarom uit twee onderdelen: een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.


Q1000 test oefentest

Loading...


Persoonlijkheidstest op de Q1000 test


Tijdens de persoonlijkheidstest wordt er een persoonlijke vragenlijst aan jou voorgelegd. Bij deze vragenlijst is het van belang dat je de Competentie: Zelfkennis beheerst. Je moet namelijk een zo goed mogelijk beeld van jezelf geven, welke geheel op waarheid berust is. Zorg daarom dat je tijdens de voorbereidingen al weet welke vragen je kunt verwachten. Er zijn verschillende vragenlijsten te vinden, waarbij verschillende vragen van toepassing zijn. Aan jou de taak om deze allemaal te beantwoorden. Houd er hierbij rekening mee dat het vragen zijn die over jou gaan. Jezelf anders voordoen omdat je denkt dat het bedrijf deze antwoorden wilt horen, heeft geen zin. Een assessment psycholoog prikt hier namelijk direct doorheen en dit doet jouw uiteindelijke oordeel niet veel goeds.

Krijg meer inzicht in jezelf

De vragen die je kunt krijgen lijken in eerste instantie veel op elkaar. Je moet namelijk steeds weer aangeven in hoeverre een vraag op jou van toepassing is. Dit kan veel tijd in beslag nemen, terwijl jij liever voor de andere onderdelen van de Q1000 test oefent. Toch is het goed om deze vragenlijsten te maken. Alleen jij kent immers jezelf, waardoor jouw toekomstige werkgever ook een beter beeld van jou krijgt. Weet je nog niet precies wat jouw persoonlijkheidstype is, dan kun je het Big Five persoonlijkheidsmodel raadplegen. Aan de hand van een aantal vragen ontdek jij namelijk welke karaktereigenschappen jij hebt, wat van pas kan komen tijdens het assessment.

Voorbereiden op de capaciteitentest 

Ook de capaciteitentest is een belangrijk onderdeel van de Q1000 test. De capaciteitentest brengt in kaart wat jouw vaardigheden zijn. Je krijgt hierbij verschillende vraagstukken, welke ieder een eigen vaardigheid van jou testen. Dit kan jouw ruimtelijk inzicht zijn, maar ook de Competentie Analyserend vermogen, de Competentie: Omgaan met details of jouw taalvaardigheid. De onderwerpen die je hierbij kunt verwachten zijn analogieën, cijfer- en figuurreeksen, hoofdrekenen en ruimtelijk inzicht. Al deze onderdelen zijn tijdsgebonden. Binnen een korte tijd moet je heel veel vragen beantwoorden, waardoor er tijdsdruk kan ontstaan. Het is aan jou om met deze tijdsdruk om te gaan en jouw zenuwen niet de overhand te laten nemen.

Een planning en voortgangscontrole voor een betere voorbereiding op je Q1000 test

Deze test kun je van tevoren oefenen. Er zijn namelijk veel verschillende gratis oefentests te vinden, waarbij jij met de Competentie: voortgangscontrole kunt bijhouden hoeveel progressie je maakt. Hoe meer je oefent, hoe hoger jouw uiteindelijke score zal zijn. Je merkt hierbij ook direct welke onderdelen jou minder liggen. Je moet aan deze onderdelen dus meer tijd besteden met oefenen dan aan de andere onderdelen. Als je gaat oefenen is het van belang dat je een goede tijdsindeling maakt. Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Dit kun je doen door alles voor jezelf op een rijtje te zetten en te schatten hoeveel tijd er nodig is om alle onderdelen genoeg geoefend te hebben.

Ga de strijd aan met de zenuwen

De planning die hieruit voortkomt, is op ieder moment aan te passen. Als je namelijk merkt dat je te weinig tijd voor een bepaald onderdeel hebt, kun je kijken wat er mogelijk is in deze planning. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn hierbij van belang. Als je deze competenties niet bezit, zul je al gauw in tijdnood komen en niet alle onderdelen geoefend hebben voordat jouw assessment eraan komt. Dit kan nervositeit opleveren. Maar wat is Nervositeit precies? Je merkt hier in eerste instantie niet heel veel van. Het lijken gezonde zenuwen, die je voor veel verschillende toetsen wel eens hebt gehad.


Nog meer oefenen voor de Q1000 test

Wil je nog meer oefenen voor de Q1000 test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen