04 februari 2018 
3 min. leestijd

Capaciteitentest KPN

Capaciteitentest KPN

Een capaciteitentest komt bij ieder bedrijf voor. Als jij gaat solliciteren zul je een assessment moeten doen waarin ook deze capaciteitentest verworven zit. Zo ook bij KPN assessment. Hierbij worden verschillende vaardigheden, capaciteiten en jouw persoonlijkheid getest aan de hand van meerdere onderdelen en toetsen. Een daarvan is de capaciteitentest, waarvoor je jezelf goed kunt voorbereiden. Met de juiste voorbereiding weet jij gelijk wat je kunt verwachten en welke vragen jij kunt verwachten. Wil je meer oefenen voor een capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest KPN uitleg

Solliciteren bij KPN behoeft een hele screening. Als eerste moet je een sollicitatiebrief sturen aan de hand van de vacature. Begin hierbij met een concept, welke jij aan de hand van de Competentie: Kritisch nogmaals nakijkt. Zo haal je alle fouten eruit en kun je jouw brief goed opstellen zodat je niets vergeet. Daarna maak je de definitieve brief. Met deze brief moet je er namelijk voor zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De Competentie: overtuigen komt hierbij kijken. Je moet er namelijk voor zorgen dat de werkgever overtuigd wordt om met jou de rest van de sollicitatieprocedure in te gaan. Als je uitgenodigd wordt voor het gesprek, kom je in contact met een recruiter. Pas als dit gesprek heeft plaatsgevonden ga je naar de capaciteitentest KPN. Dit gebeurt op het kantoor van KPN en daarvoor zijn een aantal documenten noodzakelijk. Dit zijn jouw CV, referenties en toestemming om deze na te gaan, een geldig legitimatiebewijs en originele diploma’s en een verklaring Omtrent Gedrag.

Tijdsdruk tijdens de capaciteitentest KPN

Voor de capaciteitentest KPN krijg je ongeveer een half uur tot maximaal drie kwartier. Je krijgt echter wel veel verschillende vragen, waardoor er tijdsdruk kan ontstaan. Het kan namelijk onmogelijk lijken om alle vragen binnen deze tijd te beantwoorden, waardoor je gestrest raakt. Het is daarom belangrijk dat je zoveel mogelijk gaat oefenen om alle vaardigheden onder de knie te krijgen. Je moet immers een hoge score behalen om jezelf te onderscheiden van de anderen. Jouw score wordt namelijk vergeleken met een normgroep, maar ook met andere kandidaten als er meerdere sollicitanten zijn. Daarnaast ga je oefenen om de hoogste score te halen, zodat je een nieuwe afspraak krijgt voor een gesprek een de Business Unit van jouw keuze binnen KPN.

Voorbereidingstips voor de capaciteitentest KPN

Een goede voorbereiding begint met het maken van een planning. Dit doe je aan de hand van een tijdsindeling. Je moet regelmatig oefenen, waardoor je iedere dag een aantal uur in moet plannen om dit te doen. De Competentie: Discipline moet je dus wel bezitten. Als je jezelf namelijk niet tot die paar uur per dag kunt zetten, kun je ook geen vooruitgang boeken. Zorg hierbij niet alleen voor een realistische tijdsindeling, maar ook dat je theorie en praktijk met elkaar afwisselt. Ook te lang aan hetzelfde onderdeel zitten heeft weinig zin. Jouw concentratie zal namelijk op den duur slechter worden.

Houd je voortgang in de gaten met de oefentests

Als jouw planning af is, kun je gaan oefenen. Online zijn er verschillende varianten van de capaciteitentest te vinden. Je werkt hiermee aan de Competentie: Zelfontwikkeling en met de Competentie: Doorzettingsvermogen blijf je doorgaan totdat je alle onderdelen onder de knie hebt. Als je merkt dat je te veel of te weinig tijd hebt ingepland voor een bepaald onderdeel, kun je jouw planning altijd nog aanpassen. Ook met de Competentie: voortgangscontrole kun je de planning aanpassen. Na iedere oefentest zie je namelijk jouw score.

Intelligentie staat in verband met jouw leervermogen

Houd er wel rekening mee dat jouw intelligentie na een tijdje ook zijn top heeft bereikt. Maar wat is intelligentie? Dit beschrijft een mentale eigenschap met veel verschillende onderdelen, zoals het opmerken van verschillen en overeenkomsten, het kunnen maken van plannen en in staat zijn om te redeneren. Hoe meer intelligentie jij bevat hoe beter jij bent in het oplossen van problemen, jouw Competentie: Leervermogen is beter ontwikkeld, je bevat de Competentie: Aanpassingsvermogen en je kunt aan de hand van jouw kennis nieuw werk oplossen.

Na de capaciteitentest KPN

Na de capaciteitentest van KPN houdt het echter nog niet op. Als jouw test positief is, word je opnieuw uitgenodigd voor twee gesprekken. Bij beide gesprekken wordt de competentie: communicatieve vaardigheden getest en daarbij ook jouw Competentie: Gesprek voeren. Als jij voor deze gesprekken een positief oordeel krijgt, moet je een assessment doen bij Herfst & Partners assessment. Dit is het laatste deel van de sollicitatieprocedure. Hier worden nog een aantal dingen getest, waaronder jouw persoonlijkheid. Als je dit deel ook positief afrondt, kun je aan de slag bij KPN. Dit kan of in de vorm van een proefperiode zijn of met een vast contract. Dit is afhankelijk van de functie waarop je hebt gesolliciteerd.

Nog meer oefenen voor de capaciteitentest KPN

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest KPN? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen