07 april 2020 
2 min. leestijd

Toon jouw intelligentie aan met de IQ test hbo

Toon jouw intelligentie aan met de IQ test hbo

De stap maken om opnieuw te gaan studeren is niet altijd eenvoudig. Soms zit er een lange tijd tussen, waardoor je gewend bent aan het werken. Wanneer je een hbo-opleiding wilt gaan doen en niet over de vereiste toelatingseisen voldoet, kom je in aanmerking voor een 21 plus toets. Deze toets kan aantonen of je toch de juiste vaardigheden en kennis bezit om de opleiding met succes af te kunnen ronden. Een van de onderdelen die je tegen kunt komen is de IQ test hbo. Met deze test wordt gekeken of jouw intelligentie op het juiste niveau zit. Je moet jezelf hier goed op voorbereiden. Onderstaande informatie helpt jou hierbij. Wil je oefenen voor een capaciteitentest? Bekijk dan onze assessmenttrainingen onderaan de pagina.

 

Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is de IQ test van het hbo?

Deze IQ test wordt ook wel een capaciteitentest genoemd. Deze toets test jouw vaardigheden, kennis en deskundigheid. Aan de hand van de resultaten kan een onderwijsinstelling zien of je de vaardigheden bezit om de opleiding met succes af te kunnen ronden en waar nog werk aan de winkel is. Het is daarom niet alleen een resultaat dat van belang is voor de opleiding, maar ook voor jezelf. Je weet waar je zelf aan kunt gaan werken gedurende jouw loopbaan. Een IQ test van het hbo is vaak op dezelfde manier opgebouwd. Je komt daarom veel verschillende onderdelen tegen die je moet maken binnen een bepaalde tijd. Je moet goed kunnen presteren onder tijdsdruk. Stressbestendigheid is daarom van belang bij het maken van deze capaciteitentest. 

 

Welke onderdelen kunnen er voor komen op de IQ test van het hbo?

De IQ test van het hbo bestaat altijd uit een aantal onderdelen, die allemaal andere vaardigheden toetsen. Zo kunnen jouw taalvaardigheden, rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht en logisch redeneren getoetst worden. Een opleiding ziet hiermee of je de juiste vaardigheden bezit en kan bekijken of de gewenste opleiding bij jou als persoon past. Het is daarom verstandig om meer te weten over de verschillende onderdelen, zodat je ook beter weet hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden

Een van de onderdelen die je tegen gaat komen is het onderdeel cijferreeksen. Logisch en abstract redeneren wordt ook getoetst aan de hand van figuurreeksenJouw taalvaardigheid wordt bij de IQ test van het hbo op verschillende manieren getoetst worden. Zo kun je woordrelaties, tegenstellingen en synoniemen en syllogismen tegenkomen. Hiervoor moet je een uitgebreide woordenschat hebben. Ruimtelijk inzicht gebeurt voornamelijk door middel van kubussen getest. 

 

Voorbereiden op de IQ test van het hbo

Veel opleidingen geven aan dat je niet voor de IQ test van het hbo kunt oefenen. Echter kun je dit wel degelijk, doordat er veel verschillende vraagstukken online te vinden zijn. Met veel oefenen kun je ook nog extra vaardigheden ontwikkelen. Zie het als een soort hersentraining, waarbij je dagelijks aan de slag gaat met verschillende opdrachten. Door bezig te blijven ga je niet alleen steeds beter antwoorden, je gaat ook merken dat je daadwerkelijk vooruitgaat en jouw score kunt verbeteren. Je moet daarvoor wel iedere dag aan de slag gaan. Maak hier desnoods een goede planning voor, zodat je direct aan de slag kunt gaan en jouw vaardigheden sterk doorontwikkeld hebt voordat de daadwerkelijke IQ test eraan komt. Je bent hierdoor vrijwel verzekerd van een toelating tot de hbo-opleiding naar keuze en kunt je gaan richten op alle tentamens die je in de toekomst nog zult krijgen.

 

Nog meer oefenen voor de IQ test hbo

Wil je nog meer oefenen voor de IQ test hbo? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder. 

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen