Als medewerker van tegenwoordig, bij wat voor bedrijf je ook werkt, zul je waarschijnlijk wel eens te maken krijgen met een assessment. Hierbij worden jouw kwaliteiten in kaart gebracht. Dit kunnen meerdere kwaliteiten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je cijfermatig of jouw analytisch inzicht tonen. Ook kunnen je capaciteiten, competenties, talenten, gedragskenmerken en dergelijken belicht worden. Zo vergaren bedrijven nieuwe inzichten en kunnen ze beter onderlegde beslissingen maken omtrent medewerkers. Een goed voorbeeld van een dergelijke test is een Vitacon Luteijn assessment.


logo-vitacon-luteijn

Inhoudsopgave


  • Over Vitacon Luteijn
  • Competenties
  • Capaciteiten
  • Talenten
  • Gedragskenmerken
  • Persoonlijkheidseigenschappen
  • Ontwikkelassessment/potentieel beoordeling
  • Selectie assessment
  • Focusassessment
  • Verbaal, cijfermatig en abstract redeneervermogen
  • Voorbereiding op een Vitacon Luteijn assessment


   Over Vitacon Luteijn
   Vitacon Luteijn is een HR organisatie die als doel heeft om bedrijven te helpen met uiteenlopende vraagstukken. De vraagstukken die vooral beantwoord worden aan de hand van een Vitacon Luteijn assessment zijn vragen omtrent medewerkers. Hierbij hebben we het zowel over huidige medewerkers als nieuwe en potentiële medewerkers. Interessant is het voor bedrijven om de kwaliteiten van medewerkers in kaart te brengen. Wat is hun potentie? Voldoen ze aan de eisen voor een functie? Hoe werkt een medewerker binnen het team? Heeft een medewerker doorgroeimogelijkheden? Wat zijn de verbeterpunten? Op deze vragen en meer krijg je aan de hand van een Vitacon Luteijn assessment antwoord.


   Competenties
   Wanneer je de vacature voor een functie leest, zie je vaak een aantal gestelde competenties. Hierbij kun je denken aan diverse eigenschappen. Goed zelfstandig kunnen werken is hier een voorbeeld van. Maar ook om kunnen gaan met bepaalde applicaties en programma’s is een competentie. Aan de hand van een Vitacon Luteijn assessment kan een bedrijf testen of een kandidaat voor een baan ook daadwerkelijk beschikt over de vereiste competenties. Een uitstekende manier om het kaf van het koren te scheiden.


   Capaciteiten
   Zowel voor huidige als nieuwe en potentiële werknemers is het interessant om hun capaciteiten in kaart te brengen. Een Vitacon Luteijn assessment kan je hierbij helpen. Deze test kan uit vele onderdelen bestaan, welke elk tot een algeheel beeld van de capaciteiten van een medewerker leiden. Dit zegt iets over de mate waarin een persoon past bij een functie, maar ook of deze persoon nog verder door kan groeien.   Talenten
   Iedereen heeft zo zijn eigen talenten. Deze kunnen dan ook per persoon verschillen. Een Vitacon Luteijn assessment helpt je bij het in kaart brengen van de talenten van zowel huidige als nieuwe medewerkers. Ook dit kan iets vertellen over de mate waarin iemand past bij een functie en of deze persoon nog door kan groeien naar een promotie dan wel een andere functie.


   Gedragskenmerken
   Voor een werkgever zijn capaciteiten natuurlijk van belang, maar deze zeggen niet alles over een persoon. Ook het gedrag van een werknemer moet naar behoren zijn. Deze factor zegt ook iets over de mate waarin iemand bij een bedrijf past. Ook om dit te meten is er een geschikte Vitacon Luteijn assessment.


   Persoonlijkheidseigenschappen
   Deze assessment hangt samen met gedrag. Persoonlijkheidseigenschappen zeggen niet alleen iets over je gedrag, maar ook over hoe je jouw functie zal uitvoeren. Iemand die uitstelgedrag vertoont zal je als medewerker vaak frustreren door net voor of na de deadline iets af te maken. Dit kan al gefilterd worden via een Vitacon Luteijn assessment.


   Ontwikkelassessment/potentieel beoordeling
   Niet elke medewerker vertoont de potentie om zich door te ontwikkelen naar een hogere functie. Soms komt dit omdat ze het vermogen er niet toe hebben, andere keren komt dit omdat ze de ambitie niet hebben. Om de ontwikkelmogelijkheden dan wel de potentie van medewerkers in kaart te brengen, maak je gebruik van een Vitacon Luteijn assessment.


   Selectie assessment
   Voor een werkgever is het van groot belang om tijdens het sollicitatieproces geschikte kandidaten te vinden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een Vitacon Luteijn assessment kan hierbij helpen. Als werkgever geef je vooraf aan deze test de kwaliteiten en competenties aan die voor jou van belang zijn. Vervolgens worden op basis hiervan kandidaten gezocht die het best matchen met wat jij belangrijk vindt voor een functie.


   Focusassessment
   Niet iedereen heeft een even groot concentratie vermogen. Het focusassessment is bedoeld om dit te meten. Hoe goed kun je doorwerken? Kun je goed omgaan met afleiding? Voel je goed aan wanneer je een pauze in moet lassen? Een goede en gebalanceerde focus is een pluspunt.   Verbaal, cijfermatig en abstract redeneervermogen
   Tijdens een Vitacon Luteijn assessment kan op meerdere manieren jouw vermogen gemeten worden. Ten eerste is er het verbaal redeneervermogen. Hierbij krijg je een tekst te lezen, gevolg door een aantal stellingen. Deze dien je, op basis van de tekst, naar behoren te beantwoorden. Bij het cijfermatig redeneervermogen maak je gebruik van cijfers om conclusies te trekken. Dit toont jouw cijfermatig inzicht. Bij het abstract redeneervermogen krijg je een test vol figuren voorgeschoteld.


   Voorbereiding op een Vitacon Luteijn assessment
   Een Vitacon Luteijn assessment klinkt misschien heel intimiderend. Immers kunnen er gevolgen aan kleven, of je deze test nu goed of slecht maakt. In het beste geval kan het leiden tot een promotie of een nieuwe baan. In het slechtste geval blijk je niet bij een functie te passen. Daarom is het van belang je optimaal voor te bereiden op een Vitacon Luteijn assessment. Dit kan via onze  assessment training. Hier vind je uiteenlopende oefentesten die goed aansluiten op de soort vragen die gesteld kunnen worden tijdens een Vitacon Luteijn assessment.   Nog meer oefenen voor een Vitacon Luteijn assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.

Artikelen in Vitacon Luteijn assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen