29 april 2022 
1 min. leestijd

Cubiks Assessment oefenen - waardevolle informatie en oefeningen

Cubiks Assessment oefenen - waardevolle informatie en oefeningen

Wil jij solliciteren op een interessante functie en weet je al dat je daarvoor een Cubiks test zal moeten afleggen? Dan is het belangrijk dat jij je hier goed op voorbereid. Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans dat je voor het assessment slaagt. Bedrijven nemen graag een Cubiks test bij sollicitanten af om meer over hun intellectuele capaciteiten en karaktereigenschappen te weten te komen. Op die manier weten zij de perfecte persoon voor de openstaande functie te vinden.

Gelukkig kun jij je voorbereiden op het assessment. Op deze pagina lees je wat een Cubiks test is, welke soorten er bestaan, waarom en wanneer je het assessment aflegt, wat de tijdslimiet is, op welke manier jij je het beste kunt voorbereiden en over welke vaardigheden je dient te beschikken.


Inhoudsopgave:


Wat is een Cubiks assessment?

Een Cubiks test is een verzameling van oefeningen die door assessmentbureau Cubiks is samengesteld. Vooral bedrijven zetten deze tests in om sollicitanten of personeel op numeriek, verbaal en logisch redeneren niveau te testen. Het assessment wordt gebruikt om de sollicitanten te selecteren die het beste bij de openstaande functie passen, of om passende loopbaanbegeleiding voor het personeel te kunnen bieden. Een Cubiks test wordt online afgenomen en je hebt altijd te maken met een tijdslimiet. Voordat je de test aflegt, kun je de losse onderdelen online oefenen. Een goede voorbereiding is essentieel om voor de test te kunnen slagen.


Welke soorten Cubiks tests bestaan er?

De Cubiks test is in twee categorieën onderverdeeld, die weer bestaan uit een aantal losse onderdelen per categorie. De twee soorten Cubiks tests zijn de Cubiks Logics Intermediate en de Cubiks Logics Advanced. De Cubiks Logics Intermediate test bestaat op numeriek redeneren gebied vooral uit sommen, rekenvaardigheid en cijferreeksen. Verbaal redeneren komt neer op analogieën, exclusie, woordrelaties en syllogismen, abstract redeneren bestaat uit figuurreeksen. De Cubiks Logics Advanced test bestaat op het gebied van numeriek redeneren uit het oplossen van grafieken en tabellen. Verbaal redeneren wordt getest door het analyseren van teksten en het abstract redeneren bestaat weer uit het oplossen van figuurreeksen.

Cubiks Logic test: Verschillende soorten kubussen met figuren erin. Cubiks Assessment onderdelen oefenen

Loading...


 

Waarom en wanneer kan een Cubiks assessment worden afgenomen?

Werkgevers kiezen voor het afnemen van een Cubiks test bij mogelijke kandidaten voor een openstaande functie, om te bepalen of ze over de juiste vaardigheden en eigenschappen beschikken voor de job. Het assessment helpt de recruiter om in te zien of jij de beste match bent voor het bedrijf en de functie of niet. Hierdoor wordt er geen tijd gestoken in een mismatch en kan het bedrijf ervan uitgaan dat jij, als je voor de test slaagt, een perfecte aanwinst voor hun team bent. Daarnaast kan een werkgever er ook voor kiezen om bestaande werknemers te testen. Hierdoor kan de werknemer meer inzicht krijgen in zijn/haar ontwikkelpunten en kan er gerichte loopbaanbegeleiding worden toegepast.

Je legt de Cubiks test gedurende het sollicitatieproces af, of wanneer je werkgever dit van je vraagt en je al bij het bedrijf werkzaam bent. In alle gevallen krijg je tijd om je op de Cubiks test voor te bereiden. De Cubiks test helpt je om je vaardigheden aan de werkgever te tonen. Hierdoor kan er objectiever naar je gekeken worden gedurende het sollicitatieproces omdat vooroordelen verleden tijd zijn. Je laat zien wat je kan en als je slaagt voor de test, heb je een goede kans om aangenomen te worden.

 

Zit er een tijdslimiet aan de Cubiks test?

Ja, de Cubiks test is altijd gekoppeld aan een tijdslimiet. Het ligt eraan welke test je aflegt, aangezien er voor iedere soort test een andere tijdslimiet geldt. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat ieder onderdeel ongeveer 20 tot 25 minuten duurt. Sommige tests dien je in 12 of 15 minuten te volbrengen. Voordat je de test aflegt hoor je altijd om welke variant het zal gaan en hoeveel tijd je ervoor krijgt. Op die manier kun je dus niet alleen op de verschillende onderdelen trainen, maar kun je ook trainen op het zo snel mogelijk afronden van de verschillende onderdelen. 

Wanneer je oefent en jij je test daarbij binnen de tijdslimiet kunt afronden, is de kans groot dat je dit tijdens het echte assessment ook kunt.

 


Over welke vaardigheden dien je te beschikken om voor de test te slagen?

Wanneer je een Cubiks test moet maken, is het belangrijk dat je over bepaalde vaardigheden beschikt om voor de test te kunnen slagen. Allereerst is het belangrijk dat je de rust in jezelf kunt bewaren ondanks het feit dat je met tijdsdruk te maken hebt. Daarnaast dien je complexe informatie te kunnen verwerken en dien je numerieke, verbale en abstracte opdrachten op te kunnen lossen. Voordat je een Cubiks test succesvol kunt afronden, is het belangrijk dat je bekend bent met de vraagstelling tijdens zo’n assessment. Dit zorgt ervoor dat je de vragen sneller begrijpt en je mogelijk ook sneller verbanden kunt leggen. Ieder onderdeel van de test kun je van tevoren oefenen, zodat jij je benodigde vaardigheden van tevoren al kunt verbeteren.


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.


€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen