27 november 2015 
3 min. leestijd

Redactiesommen sneller begrijpen?

Redactiesommen sneller begrijpen?

Redactiesommen kom je altijd tegen. Bij veel beroepen is het een onderdeel van informatie verzamelen om berekeningen te maken. Het is daarom ook niet zo vreemd dat je dit onderdeel ook vaak terugziet in de capaciteitentest. De capaciteitentest is een test die bij ieder assessment wordt gebruikt om jouw vaardigheden te testen. Het maakt daarom ook niet uit of je een Selectie assessment, Ontwikkelassessment, Online Assessment, Loopbaanassessment of Thema gestuurd assessment maakt, je hebt altijd te maken met deze test. De werkgever krijgt hierdoor een goed beeld van jouw vaardigheden en kan deze in verband brengen met het gedrag dat jij vertoont of gaat vertonen op de werkvloer. Wil je meer oefenen voor de capaciteitentest? Neem onderaan de pagina dan een kijkje bij onze assessment trainingen.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Redactiesommen uitleg

Redactiesommen zijn sommen die in de vorm van verhalen gemaakt worden. Je moet uit het verhaal alle informatie halen om de berekening te maken. Er staat ook vaak informatie in die niets met de vraag te maken hebben. Je moet hierbij de Competentie Analyserend vermogen en de Competentie: Omgaan met details bezitten. Zo kun je namelijk op de juiste manier alle informatie van elkaar scheiden, waardoor je de berekening op de juiste manier op kunt schrijven. Als je dit niet doet, zul je de berekening verkeerd maken en staat jouw antwoord niet tussen de gegeven antwoorden.


Redactiesommen oefentest

Loading...


Redactiesommen tips

Als je redactiesommen gaat maken, moet je een aantal stappen doorlopen om tot de goede oplossing te komen. De eerste stap is de redactiesom door te lezen. Jouw concentratie is hierbij belangrijk. Je kunt immers niet alle informatie opslaan als je jouw aandacht niet bij het verhaal kunt houden. Begrijpend lezen is belangrijk om tot het goede antwoord te komen. Daarna kijk je opnieuw naar het verhaal, maar streep je de irrelevante informatie weg.

Kijk kritisch naar jouw berekeningen voordat je het antwoord geeft

De bruikbare informatie kun je daarna nog een keer goed doornemen. Kijk hierbij gelijk in welke volgorde het moet staan om tot de goede berekening te komen. Probeer hierbij eerst zelf tot een antwoord te komen. Als je dit antwoord hebt gevonden, kijk je of jouw antwoord tussen de gegeven antwoorden komt. Hiervoor is de Competentie: Kritisch ook van belang. Het kan namelijk zijn dat je jouw fout moet ontdekken. Als jouw antwoord er namelijk niet tussen staat, moet je de vraag opnieuw doorlezen en de informatie opnieuw filteren.

Door goed te plannen voorkom je dat je dingen vergeet

Een tijdsindeling is hierbij van belang. Deze tijdsindeling zorgt er namelijk voor dat je weet hoeveel tijd je nodig hebt per onderdeel, waardoor het makkelijker samen te plannen is. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn hierbij van belang. Zonder deze competenties kun je namelijk geen realistische planning maken, waardoor je ook tijdens het oefenen al in tijdsnood zit.

Deze tijdsnood kun je ook ervaren tijdens de capaciteitentest. Bij de test is er namelijk een bepaalde tijdsdruk, doordat je heel veel vragen in een kort tijdsbestek moet beantwoorden.

Maak het voor jezelf overzichtelijk op een kladblaadje

Gebruik bij het oplossen ook alle hulpmiddelen die je krijgt. Een kladblaadje kan jou namelijk helpen om alle informatie op te schrijven die je nodig hebt voor de som. Hierdoor wordt het overzichtelijker en geeft jou ook de kans om te kijken waar je de fout in bent gegaan.

Nog redactiesommen meer oefenen

Wil je nog meer redactiesommen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen