12 maart 2019 
3 min. leestijd

Rollenspel KLM

Rollenspel KLM

Als je gaat solliciteren bij KLM assessment, moet je een assessment afleggen om te kijken of jij geschikt bent voor de functie. Ook bij een open sollicitatie is dit het geval. Aan de hand van het assessment wordt namelijk gekeken of jij de juiste capaciteiten hebt, waarna de werkgever jou een functie kan toewijzen of jou kan afwijzen als werknemer. Een van de onderdelen is het rollenspel bij KLM. Je zult je hierop moeten voorbereiden door ook meer te weten te komen over het bedrijf waar je gaat werken. Zo kun je namelijk op alle situaties inspelen die jou gegeven worden tijdens het assessment. Wil je nog meer oefenen voor een assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Een sollicitatieprocedure voor het KLM assessment

Werken bij KLM gaat via een sollicitatieprocedure. Hiervoor moet je in eerste instantie al voldoen aan de gestelde eisen, zoals een diploma en ervaring. Aan de hand van een sollicitatiebrief, waarin je jouw motivatie en persoonlijkheid kenbaar maakt, kun je uitgekozen worden voor een sollicitatiegesprek en assessment. Hierbij ga je dieper in op jouw motivatiebrief en kun je nog meer over jezelf en jouw ervaringen vertellen. Je moet namelijk Indruk maken op jouw toekomstige werkgever. Wees hierbij open en eerlijk over zowel jouw sterke en minder sterke punten, anders zullen deze tijdens het assessment alsnog aan het licht komen.


Verschillende competenties aantonen met het KLM assessment

Mocht jouw sollicitatiebrief in goede aard ontvangen zijn, dan word je uitgenodigd voor een assessment en moet je hierbij ook het rollenspel doen. Dit assessment wordt uitgevoerd door LTP assessment. Je komt met jouw functie bij KLM vaak in contact met mensen, waarbij de Competentie: Gesprek voeren een belangrijk onderdeel is. Jouw communicatieve vaardigheden zijn daarom van belang voor jouw toekomstige werkgever. Maar wat is een rollenspel? Kort gezegd is dit een nabootsing van praktijksituaties. Aan de hand van praktijksimulaties moet jij een bepaalde rol aannemen. De rol die jij toebedeeld krijgt tijdens het assessment is afhankelijk van de functie waarvoor jij gesolliciteerd hebt. Tijdens het rollenspel moet je kunnen aantonen wat jouw kwaliteiten zijn en dat je ook kunt laten zien dat je kunt werken met mensen. Ook in het geval van klachten of andere conflicten moet jij namelijk jouw hoofd koel houden en deze problemen op een vriendelijke en respectvolle manier oplossen.


Aandachtspunten helpen jou bij de voorbereiding van het rollenspel KLM

Voordat je jezelf gaat voorbereiden op het rollenspel, moet je een aantal aandachtspunten goed in het achterhoofd te houden. Een daarvan is dat je zoveel mogelijk over jouw functie te weten moet komen. Als je deze informatie hebt, kun je beter inschatten welke situaties je tegen kunt komen tijdens het rollenspel. Daarnaast moet je weten welke vaardigheden op het gebied van communicatie belangrijk zijn. Er is namelijk verbale en non-verbale communicatie, waarbij je ook op lichaamstaal moet letten van jouw tegenspeler en van jezelf. Deze lichaamstaal kan namelijk een grote invloed hebben op de rest van het gesprek. Als je het even niet meer weet, begin dan met extra vragen te stellen. Deze vragen moeten open vragen zijn. Niet alleen krijg je hier meer informatie over de situatie mee, ook kun je laten zien dat je door kunt vragen. Probeer daarbij ook dingen samen te vatten, zodat je kunt aantonen dat je de Competentie: Luisteren bevat.


Jouw houding is belangrijk voor het verloop van het rollenspel KLM

Als je deze aandachtspunten voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je beginnen met het voorbereiden van het assessment. Ga hierbij na welke klanten je tegen kunt komen in jouw loopbaan en welke situaties er kunnen voorvallen op de werkvloer. Je kunt van tevoren al veel vragen bedenken waar klanten mee kunnen komen en hoe je hier het beste antwoord op kunt geven. Denk daarbij ook direct na over oplossingen bij klachten. De Competentie: Creatief denken kan hierbij van pas komen. Let hierbij wel altijd op jouw eigen houding en de kwaliteiten die je moet bezitten om het resultaat te bereiken dat jij voor ogen hebt. Je kunt hiervoor het beste een situatie nabootsen en deze samen met iemand anders oefenen. Let hierbij op hoe je reageert, maar probeer een tegenspeler te vinden die jou ook de nodige tegengas geeft. Zo kun je jezelf op alle verschillende situaties voorbereiden en ook de onverwachte dingen aan zien komen.


Persoonlijke vragen in combinatie met een rollenspel

Dit assessment wordt uitgevoerd door de recruiter en een assessment psycholoog. Het mini-assessment bestaat uit het rollenspel aan de ene kant en een interview aan de andere kant. Ook zul je een persoonlijkheidsvragenlijst in moeten vullen. Wat is een persoonlijke vragenlijst? Deze vragenlijst bestaan uit een aantal vragen over jouw persoonlijkheid. Hierbij zijn geen foute antwoorden, omdat ze allemaal over jou gaan. Het is daarom van belang dat je alles naar waarheid invult, zodat jouw persoonlijkheid goed naar voren komt. Mocht je hier andere vragen invullen, dan prikken recruiters en werkgevers hier doorheen en val je door de mand. Na dit assessment hoor jij of je door bent naar het grote assessment, waarbij je jezelf opnieuw moet bewijzen en de baan binnen kunt slepen.


Nog meer oefenen voor het rollenspel KLM

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen