04 februari 2018 
2 min. leestijd

Capaciteitentest KPMG

Capaciteitentest KPMG

Als je bij KPMG assessment gaat solliciteren, is de kans groot dat je een capaciteitenassessment KPMG moet gaan doen. De selectieprocedure bevat namelijk een aantal tests, waarmee jouw vaardigheden goed naar voren komen. Voordat je naar het assessment gaat, is het goed om te weten wat je kunt verwachten en wat zo’n test inhoudt. Zo ben je namelijk op alles voorbereid en zul je indruk maken op jouw toekomstige werkgever. Wil je meer oefenen voor capaciteitentesten? Neem dan een kijkje bij onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest KPMG uitleg

KPMG controleert de financiële gegevens van bedrijven. Van hieruit wordt er een analyse gemaakt en een advies uitgebracht om de gezondheid van het bedrijf te verbeteren. Om nieuwe medewerkers te werven moet er na de sollicitatie een assessment plaatsvinden. Dit is het Selectie assessment. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het CEB/Gartner assessment. Bij dit assessment staan verschillende onderdelen centraal, die uiteindelijk van toepassing zijn op het bedrijf. Zo krijg je onder andere de capaciteitentest, die jouw vaardigheden in kaart brengt.


De functie-eisen vertellen al iets over de capaciteitentest KPMG

De capaciteitentest KPMG geeft de werkgever inzicht in de intellectuele vaardigheden van de sollicitanten. Een capaciteitentest bij KPMG bestaat daarom uit een aantal intelligentietesten. De waarde van de verschillende vaardigheden is afhankelijk van de functie waar jij op gesolliciteerd hebt. Jouw eerste voorbereiding begint daarom bij het bekijken van de vacature. Van hieruit kun je bekijken welke harde functie-eisen en zachte functie-eisen worden gesteld. Je kunt hierdoor al gauw achterhalen wat de belangrijkste onderdelen zijn. Zo kan bijvoorbeeld de Competentie Analyserend vermogen een grote rol geven, maar ook jouw abstracte vermogen. Daarom bestaat een capaciteitentest altijd uit analogieën, cijfer- en figuurreeksen, diagrammen en hoofdrekenen. Daarnaast zijn er nog enkele onderdelen terug te vinden die hier niet genoemd zijn.


Voorbereiden op de capaciteitentest KPMG

Om je goed voor te kunnen bereiden op alle onderdelen is niet alleen het doornemen van de vacature van belang. Je moet namelijk ook aan de hand van een goede planning gaan werken. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn hierbij van belang. Met de juiste planning kun je er namelijk voor zorgen dat geen enkel onderdeel overgeslagen wordt en dat je zelfs tijd overhoudt voor herhaling. Want ook herhaling is van belang. Je kunt een onderdeel goed beheersen, maar je moet wel in dezelfde flow blijven. Ook zal je merken aan de hand van de Competentie: voortgangscontrole dat je alsnog progressie maakt. Dit kan ook een extra stimulans zijn voor jou om door te zetten en ervoor te zorgen dat je nog meer ezelsbruggetjes voor jezelf bedenkt.

Blijf altijd bij jezelf om het beste beeld te geven

Hiervoor zijn nog wel enkele tips die je in je achterhoofd kunt houden. De eerste is ook direct de belangrijkste. Je moet immers dicht bij jezelf blijven. Hoewel je de beste kant van jezelf wilt geven, moet je de antwoorden niet gaan verdraaien. Je zult al snel door de mand vallen als je dit wel doet, wat jouw verdere carrière niet ten goede komt. Schaam je daarom ook niet om jouw goede en minder goede kanten aan te geven. Baseer jouw antwoorden daarnaast op jouw gedrag in een professionele omgeving. Dit gedrag is namelijk belangrijk voor jouw toekomstige werkgever.

Nog meer oefenen voor de capaciteitentest KPMG

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen