27 juli 2021 
5 min. leestijd

Alles wat je moet weten over de eelloo test

Alles wat je moet weten over de eelloo test

Oefening baar De eelloo test kom je onder verschillende namen tegen. Zo wordt de eelloo test ook wel de q1000 test, de eelloo q1000 test of de capaciteitentest van eelloo. De eelloo test is persoonlijkheidstest en een capaciteitentest die door veel bedrijven tegenwoordig gebruikt wordt om het denk- en werkniveau van potentieel nieuwe werknemers te meten. Deze test biedt de mogelijkheid om zowel de aangeboren als verworven capaciteiten van een kandidaat te meten. De eelloo test bevat negen verschillende onderdelen die ook nog eens verschillen qua niveau. Hierbij varieert het niveau tussen MBO, HBO en WO. Door middel van de eelloo test krijgt de werkgever een goed beeld van de capaciteiten van de potentieel nieuwe werknemer en kan hij snel bepalen of deze aansluit bij de functie waarop gesolliciteerd wordt. Wil je meer capaciteitentesten oefenen bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.


Inhoudsopgave: 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

De onderdelen van de eelloo test

De eelloo test bestaat dus uit negen verschillende onderdelen. Hieronder wordt per onderdeel duidelijk weergegeven hoe deze onderdelen eruit zien zodat je weet wat je bij de test kunt verwachten.

Analogieën: Tijdens deze test krijg je paren begrippen aangeboden waarbij het jouw taak is om de overeenkomsten tussen deze paren te herkennen. Bij de eelloo test worden er vaak dubbele analogieën gevraagd. Deze kunnen als volgt geformuleerd zijn: … staat tot ei als koe staat tot …. Het is aan jou om te bepalen welke twee woorden er op de puntjes moeten komen. Je doet er goed aan om analogieën te oefenen omdat er tussen de zes en de acht basisvarianten zijn van analogieën die allemaal gebruikt kunnen worden in de test. 

CijferreeksenHier is het de bedoeling dat je bij een reeks cijfers ontdekt wat het onderliggende patroon is. Aan de hand van het onderliggende patroon kun je vervolgens bepalen welk getal er op de plek van het vraagteken of lege plaats moet komen. Door snel de logica van de cijferreeks ontdekken kun je hier een flinke tijdswinst behalen. De logica van de cijferreeks kan in sommige gevallen één niveau hebben maar sommige opgaven kunnen bijvoorbeeld ook twee niveaus hebben. Daar moet je dan bijvoorbeeld eerste het verschil tussen de getallen berekenen om vervolgens de logica tussen die verschillen te ontdekken.

DiagrammenHet doel van deze test is dat je laat zien dat je in staat bent om de samenhang of relatie tussen zaken aan te geven door middel van een diagram of afbeelding. Hiermee laat je zien dat je in staat bent om regels en richtlijnen snel te begrijpen en toe te passen. Op basis van de woorden die je ziet, moet jij de diagram kiezen die de relatie tussen de woorden op de juiste manier weergeeft.

FiguurreeksenBij deze test is het de bedoeling dat je het logische patroon ontdekt tussen een paar figuren waardoor je vervolgens het volgende, logische figuur kunt kiezen. Deze test zegt iets over je analytisch denkvermogen en over je abstractievermogen. Deze test is belangrijk als je geacht wordt verbanden en trend te kunnen ontdekken in figuren en schema’s.

KubussenBij deze test wordt het ruimtelijk inzicht gemeten. Een capaciteit die bij sommige beroepen van groot belang is, maar ook een capaciteit waar lang niet iedereen over beschikt. Tijdens deze test krijg je een voorbeeldkubus te zien en bij de antwoordmogelijkheden staat verschillende kubussen weergegeven. Het is aan jou om te bepalen welke antwoordmogelijkheden gemaakt zijn door de voorbeeldkubus te draaien.

Lezen: Tijdens dit onderdeel ligt de focus vooral op het lezen van stukjes tekst en dan met name het begrijpend lezen. Aan de hand van de teksten zul je verschillende vragen moeten beantwoorden. Je moet de informatie uit de tekst kunnen begrijpen, analyseren en interpreteren. De vragen die je vervolgens moet beantwoorden zijn over het algemeen stellingen waarvan jij moet bepalen of ze juist of onjuist zijn.

Rekenen: Het onderdeel rekenen bestaat in principe uit ‘normale’ sommen. Hierbij kun je denken aan optelsommen of vermenigvuldigingen. Vaak krijg je bij deze sommen ook verschillende antwoordmogelijkheden. Dus mocht je er niet aan uit komen heb je altijd de optie om te gokken. Bij deze test is het handig om te weten hoe de rekenregels werken zodat je daar in ieder geval geen fouten mee kunt maken.

Sommen: Dit onderdeel bestaat uit zogenaamde redactiesommen. Bij redactiesommen wordt er niet gevraagd om een moeilijke of ingewikkelde berekening. Je krijgt verhaaltje te zien met daarin relevante en niet relevante informatie. Het is aan jou om op basis van de vraag te bepalen welke informatie voor jou relevant is en hiermee tot het juiste antwoord te komen.

Woordenschat of woordrelaties: Bij deze taaltest wordt er een beroep gedaan op je woordenschat van de Nederlandse taal. Tijdens deze test krijg je een woord te zien met vier antwoordmogelijkheden die potentiële betekenissen of synoniemen voorstellen. Het is aan jou om te bepalen wat het juiste synoniem of de juiste betekenis is.

 

Eelloo oefentest

Loading...


Het uitvoeren van de eelloo test

Er is genoeg wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je er het beste uit gaat halen. Op het moment dat je de test gaat maken kun je er het beste voor zorgen dat je goed uitgerust bent. Je kunt je dan beter concentreren en minder stress ervaren. Zorg er ook voor dat je in een rustige omgeving werkt waar je niet gestoord kan worden. Dit voorkomt stress en daarnaast word je ook minder makkelijk afgeleid. Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat je internetbrowser geüpdatet is naar de laatste versie en je beschikt over een goede en stabiele internetverbinding. Zo doen zich tijdens het uitvoeren van de test ook geen problemen voor met de test zelf.


Een goede voorbereiding voor de Eelloo test

Op de persoonlijkheidstest van de eelloo test kun je je niet voorbereiden omdat het geen prestatietest is. Op de capaciteitentest kun je je wel voorbereiden en regelmatig oefenen leidt ook tot betere resultaten. Door te oefenen weet je wat er van je verwacht wordt, ben je sneller in staat om dingen te herkennen en op een goede manier te beredeneren. Op de website biedt eelloo je ook de mogelijkheid om de verschillende onderdelen goed te oefenen en ze raden het ook aan om dat zeker te doen.


Nog meer oefenen voor de eelloo test?

Wil je nog meer oefenen voor de eelloo test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk de trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen