04 februari 2018 
1 min. leestijd

Q1000 test oefenen

Q1000 test oefenen

Als je een assessment moet gaan doen, is de kans groot dat je een Q1000 test moet gaan doen. Deze test toont namelijk meer inzicht over jouw vaardigheden en persoonlijkheid, waar werkgevers veel aan hebben als zij de sollicitanten van elkaar moeten onderscheiden. Het is daarom van belang dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereid op de Q1000 test, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten en hoe jij de verschillende onderdelen het beste aan kunt pakken. Wil je nog meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onderaan de pagina onze assessment trainingen.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

De Q1000 test als onderdeel van de sollicitatieprocedure

Als je wordt uitgenodigd voor het Selectie assessment, krijg je te maken met de Q1000 test. Deze test omvat namelijk alle belangrijke onderdelen voor een werkgever om te bepalen of een sollicitant competent is voor de functie waarop gesolliciteerd is. De test bestaat namelijk uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. De capaciteitentest is hierbij het makkelijkste te oefenen. De verschillende onderdelen zijn namelijk in afzonderlijke tests op het internet te vinden. Denk hierbij aan analogieën, cijfer- en figuurreeksen en diagrammen. De persoonlijkheidstest is iets lastiger voor te bereiden. Je kunt wel bekijken wat voor vragen je zou kunnen krijgen, maar de antwoorden moeten geheel op jezelf gebaseerd zijn.


Q1000 test oefentest

Loading...Persoonlijkheidstest op de Q1000 test


De persoonlijkheidstest bestaat uit een persoonlijke vragenlijst Ieder persoon is anders, waardoor jouw specifieke eigenschappen en persoonlijkheidstrekken duidelijk naar voren kunnen komen. Er worden bij deze test verschillende stellingen gegeven. Je moet aangeven in hoeverre deze stellingen op jou van toepassing zijn. Om goed uit de test te komen kun je jouw goede eigenschappen goed in het zonnetje zetten. Je kunt namelijk op een schaal van 1 tot 7 aangeven hoe goed deze eigenschappen zijn. Een hogere score betekent dus dat jij ergens beter in bent. Wees hierbij ook niet bang om aan te geven als je iets helemaal niet kunt. Dit is namelijk bij ieder persoon, want niemand is evengoed in alles.

Er zijn geen goede en foute antwoorden. De vragen gaan immers over jou als persoon. Hierdoor hoef je jezelf er niet echt op voor te bereiden, maar kun je wel een keer kijken met wat voor vragen je te maken krijgt op de test. Zorg er wel voor dat je de Competentie: Zelfkennis bezit. Je moet namelijk jouw persoonlijkheid goed in kaart brengen door zowel jouw sterke als minder sterke kanten te kunnen benoemen. Dit kan lastig zijn als je niet weet wat voor persoon je bent. Als je dit nog niet weet van tevoren is het raadzaam om het Big Five persoonlijkheidsmodel erbij te pakken. Wat is het Big Five persoonlijkheidsmodel? Dit model onderscheidt vijf verschillende karaktereigenschappen, die allemaal iets zeggen over jouw persoonlijkheid. Dit zijn extraversie, vriendelijkheid, emotioneel, open en zorgvuldig. Met dit model wordt aangegeven in hoeverre jij deze eigenschappen beheerst en van daaruit komt jouw persoonlijkheidstype naar voren.

Q1000 test voorbereiden

Een ander deel van de Q1000 test is de capaciteitentest. Deze bestaat uit veel verschillende onderwerpen, die iedere en bepaald deel van jouw intellectuele vaardigheden meten. Zo wordt bijvoorbeeld de Competentie Analyserend vermogen getest, maar ook jouw taalvaardigheid en rekenvaardigheid. De test bestaat daarom uit veel verschillende vraagstukken die jij in een bepaalde tijd op moet lossen. Je kunt hierdoor tijdsdruk ervaren. De grote hoeveelheid opdrachten lijken namelijk onmogelijk binnen de gegeven tijd. Een goede voorbereiding op dit onderdeel is daarom noodzakelijk. Met de Competentie: Zelfontwikkeling kun je er namelijk voor zorgen dat je alle onderdelen onder de knie krijgt en gewend raakt aan de vraagstelling.

Meerdere handigheidjes om de vragen sneller te beantwoorden

De Competentie: voortgangscontrole is hierbij ook belangrijk. Tijdens het oefenen krijg je namelijk iedere keer een score te zien. Als je deze scores bijhoudt, kun je jouw voortgang bepalen. Dit is niet alleen goed om te zien, maar kan jou ook stimuleren om door te gaan met oefenen. De Competentie: Doorzettingsvermogen wordt op deze manier aangewakkerd, waardoor je je schouders er opnieuw onder zet om zelfs de lastigste onderdelen eigen te maken. Je gaat ook merken dat je de vragen steeds sneller beantwoord krijgt.

Plannen moet in jouw systeem zitten voor de Q1000 test

Zodra je weet dat je de Q1000 test moet gaan maken, is het belangrijk om een planning te maken. Dit kun je doen aan de hand van een tijdsindeling. Hoe maak ik een tijdsindeling? In principe is dit niets meer dan alle taken indelen op de verschillende dagdelen. Hiervoor moet je eerst goed weten welke taken je per dag wilt gaan doen en hoeveel tijd hiervoor nodig gaat zijn. Als je dit weet, kun je de planning gaan maken. Houdt hierbij rekening met jouw andere dagelijkse werkzaamheden en geef jezelf ook voldoende rust. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn belangrijk om te bezitten. Hiermee maak je namelijk sneller een planning en kun je ook handig inspelen op de veranderingen.


Nog meer oefenen voor de Q1000 test

Wil je nog meer oefenen voor de Q1000 test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen