09 april 2016 
3 min. leestijd

Capaciteitentest gemaakt maar afgewezen?

Capaciteitentest gemaakt maar afgewezen?

Als je gesolliciteerd hebt, moet je een Selectie assessment maken, een capaciteitentest is een handige test. Dit assessment geeft de werkgever namelijk een goed beeld van jou als werknemer. Een onderdeel hiervan is de capaciteitentest. Met de goede voorbereiding kun je jouw score omhoog brengen, maar het kan altijd zo zijn dat je de test niet haalt of dat anderen net iets beter zijn dan jou. Ook kan de rest van het assessment in de ogen van de werkgever tegengevallen zijn. In dit geval word je afgewezen voor de baan. Een afwijzing kan dus aan jou als persoon of aan jouw capaciteiten liggen. Wil je oefenen voor een capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Na de afwijzing krijg je een rapport met jouw sterke en zwakke punten

Als je afgewezen wordt na een capaciteitentest wordt dit schriftelijk aan jou doorgegeven. Daarnaast kun je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek om de uitslagen door te nemen. Hier krijg je veel feedback en tips voor in de toekomst. Het is belangrijk om deze voor jezelf goed te onthouden. Zo kun je namelijk aan ieder ontwikkelpunt werken en jouw kernkwaliteiten verbeteren. Je hebt immers meer aan de Competentie: Zelfkennis door deze toe te passen bij de Competentie: Zelfontwikkeling. Zorg er daarom voor dat je precies weet waarom je bent afgewezen, zodat dit niet meer voorkomt bij jouw volgende sollicitatie.


Lees het uitslagrapport van de capaciteitentest thuis door

Na het maken van de capaciteitentest krijg je een uitslagenrapport mee. Hierin staat precies wat jij goed of fout gedaan hebt en per onderdeel kun je zien wat je hierop gescoord hebt. Het is slim om dit rapport goed te bewaren en thuis nog een keer goed door te nemen. Je weet aan de hand van het rapport waarvoor nog meer oefening nodig is en kunt hier gelijk mee beginnen. Als je dan opnieuw een sollicitatieprocedure ingaat, ben je nog beter voorbereid doordat je al geoefend hebt. Bedenk je hierbij ook dat de andere onderdelen ook niet in vergetelheid moeten komen. Herhaal deze daarom ook nog eens goed door. Dit kan jouw gemiddelde ook weer omhoog brengen de volgende keer.


Opnieuw oefenen na dat je afgewezen bent voor de capaciteitentest

Het zou kunnen zijn dat je de Competentie Analyserend vermogen nog niet helemaal beheerst. Deze competentie geeft aan dat je goed bent in het analyseren van problemen en vraagstukken. Dit komt in veel verschillende onderdelen van het dagelijks leven en jouw carriere terug. Denk hierbij aan communicatie, waarvoor je ook de Competentie: Uitdrukkingsvaardigheid moet beheersen. Maar ook bij onderzoek, creativiteit, kritisch denken en gegevensanalyse komt dit terug. Als je bijvoorbeeld bij jouw volgende sollicitatie een assessment moet maken van Mercuri Urval assessment, kun je er zeker van zijn dat deze competentie opnieuw voorkomt. Je kunt daarvoor meer oefenen met redactiesommen. Zo test je namelijk zowel het analyserend vermogen als jouw rekenvaardigheid. Je hebt twee vliegen in een klap en zult merken dat je er goed mee vooruit gaat.

De beheersing van onderdelen gaat aanzienlijk vooruit

De Competentie: Omgaan met details kan ook lastig zijn voor veel mensen. Deze competentie heb je bijvoorbeeld nodig bij figuurreeksen. Je moet namelijk op veel verschillende details letten om de verandering en de logica te ontdekken in de reeksen. Als blijkt dat je deze competentie nog niet beheerst na het maken van de capaciteitentest, kun je hier opnieuw mee aan de slag gaan. In plaats van alleen de figuurreeksen erbij te pakken, zou je er ook voor kunnen kiezen om figuren of kubussen te oefenen. Deze competentie heb je bijvoorbeeld nodig bij het Cubiks assessment van Audi assessment.

Een nieuwe planning na de capaciteitentest om te oefenen

Maak daarom een nieuwe planning aan de hand van een tijdsindeling en werk hierbij ook direct aan jouw Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren. Je kunt je immers nooit genoeg voorbereiden en de extra oefeningen die je maakt voordat je wederom uitgenodigd wordt voor een assessment dragen eraan bij dat jouw score verbetert. De Competentie: Kritisch is hierbij ook van belang. Je kunt namelijk in eerste instantie hebben gedacht dat je alles onder de knie had, terwijl bij de capaciteitentest bleek dat dit niet het geval was. Zorg er daarom voor dat je jezelf controleert en geen genoegen neemt met het minimale. Bekijk goed welke fouten je maakt en hoe je jezelf kunt verbeteren. Hierdoor ga je alleen maar vooruit en kun je bij jouw volgende sollicitatieprocedure Indruk maken op jouw toekomstige werkgever.


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen