Als je gaat solliciteren voor een baan is de kans groot dat je een assessment moet gaan doen. Een daarvan is het Meurs assessment. Voor een Selectie assessment heeft dit assessmentbureau verschillende soorten klaarliggen, die bij veel sectoren toegepast kunnen worden. Als je te horen krijgt dat je op assessment moet, is het goed om direct te beginnen met de voorbereidingen. Zo weet je namelijk wat je kunt verwachten en hoe de vragen eruit komen te zien. Zo kun je namelijk gaan oefenen, waardoor jouw snelheid ook omhooggaat. Wil je meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.
Inhoudsopgave
Meurs assessment uitleg
Meurs assessment is een assessmentbureau met ruim 25 jaar ervaring. Er worden diverse assessments aangeboden, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een assessment psycholoog. Meurs assessments worden in verschillende sectoren aangeboden, waaronder de profitsector en in het publieke domein. Daarnaast voert het bedrijf ook maatwerktrajecten aan met verschillende coaches. Deze zijn gericht op het duurzaam inzetten van medewerkers. Door de verschillende varianten kunnen er meer inzichten komen in de persoonlijkheden van iedere kandidaat en krijgen zowel de werknemer als de werkgever meer inzicht in de mogelijkheden. Als kandidaat heb je daarnaast een goede houvast voor de Competentie: Zelfkennis.
Jouw resultaten geven de doorslag tijdens de beslissing
Bij een Meurs assessment zijn jouw resultaten van groot belang. Je moet jezelf immers onderscheiden van andere kandidaten en Indruk maken op jouw toekomstige werkgever. Jouw vaardigheden moeten daarom dus beter zijn dan die van de andere kandidaten. Het assessment bestaat uit veel verschillende onderdelen, waar jij allemaal een voldoende op moet halen om jouw kernkwaliteiten en ontwikkelpunt in kaart te kunnen brengen. Hier kunnen toekomstige werkgevers namelijk veel informatie uithalen. Aan de hand van deze informatie heb jij ook weer de mogelijkheid om te groeien en te werken aan de Competentie: Zelfontwikkeling. Je krijgt immers veel inzicht in jouw kennen en kunnen en kunt daarbij aan de slag gaan met het bijleren van nieuwe vaardigheden.
Meurs assessment voorbereiden
Voordat je aan de slag gaat het met assessment, is het goed om te kijken wat je kunt verwachten. Dit kun je als eerste doen aan de hand van de vacature. Hierin staan al verschillende hints over het assessment door middel van de harde functie-eisen en de zachte functie-eisen. Als je hier nog niet veel verder mee komt, is het raadzaam om contact op te nemen met het bedrijf. De medewerkers kunnen jou al verschillende tips geven waarmee jij kunt beginnen met de voorbereidingen. Deze voorbereidingen starten altijd met een goede planning. Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Dit doe je aan de hand van een overzicht van alle taken die jij moet doen op een dag. Hier moet je ook een schatting van de benodigde tijd bijschrijven, zodat je alles makkelijker in kunt gaan plannen. Van hieruit maak je een dagschema, waarmee je de eerste tijd gaat werken.
Houd je voortgang bij voor een beter inzicht
Met de Competentie: voortgangscontrole kun jij bijhouden hoeveel jouw score omhooggaat. Als je merkt dat je voor een bepaald onderdeel meer tijd nodig hebt dan voor de andere, kun je jouw planning hierop aanpassen. Het is hierbij belangrijk dat je de Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren goed beheerst. Zo kun je namelijk een goede planning maken, waarbij je geen onrealistische dagen gaat maken. Bekijk hiervoor ook stap voor stap welke voortgang je boekt en hoeveel herhaling je nodig hebt om alles onder de knie te krijgen. Je zult merken dat je na een tijdje ook geen vooruitgang meer kunt boeken. Jouw intelligentie heeft na een tijdje namelijk zijn hoogtepunt bereikt. Niet iedereen is immers even goed in alle onderdelen en dit moet je ook van jezelf weten.
Onder tijdsdruk kunnen presteren is van belang
Als je planning gemaakt is, kun je aan de slag met de verschillende onderdelen van het assessment. Een van de onderdelen is de capaciteitentest, waarbij jouw intelligentie getest wordt. Deze test bestaat ook niet uit een onderdeel. Zo kun je onder andere analogieën, cijfer- en figuurreeksen, diagrammen, redactiesommen en ruimtelijk inzicht tegenkomen. Bij deze test moet je veel verschillende vragen binnen een bepaalde tijd beantwoorden. Je zult dus te maken krijgen met tijdsdruk. Het is daarom van belang dat je jouw zenuwen onder controle houdt. Je moet immers zo goed mogelijk scoren tijdens deze test. De score die jij behaalt, wordt vergeleken met de scores van andere kandidaten en met een normgroep. Als jij hoger scoort dan de kandidaten is de kans groot dat je de baan zult halen. Echter zijn er ook nog andere onderdelen die hierbij een grote rol spelen.
Push jezelf om ezelsbruggetjes te verzinnen
Je moet daarom altijd een goede mix hebben tijdens het oefenen. Het maakt niet uit op welke tijd van de dag je oefent, maar wel dat je alle verschillende onderdelen blijft herhalen. Pin je daarom niet alleen vast op de onderdelen waar je heel slecht in bent, maar bekijk ook de betere onderdelen regelmatig. Ook hier zit namelijk vaak nog verbetering in, wat je ook terug gaat zien in de uiteindelijke scores. Met de Competentie: Discipline zorg jij ervoor dat je alle kennis in huis hebt om het assessment binnen de aangegeven tijd te maken. Je wordt steeds sneller in het maken van de oefeningen tijdens de oefentests, waardoor jouw zelfvertrouwen ook steeds meer zal groeien. Daarnaast ontdek je steeds meer oplossingsstrategieën, waarmee je voor jezelf ezelsbruggetjes kunt maken.
Nog meer oefenen voor het Meurs assessment
Wil je nog meer oefenen voor het Meurs assessment? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.