15 april 2016 
3 min. leestijd

Snelle capaciteitentest tips

Snelle capaciteitentest tips

Je stuurt een sollicitatiebrief naar Fujifilm asselssment en krijgt als antwoord dat je je assessment moet gaan doen, hiervoor maak je eerst een capaciteitentest. De stress slaat toe, want je hebt geen idee wat je te wachten staat. Het is dan goed om eerst meer informatie over het bedrijf op te zoeken en om te zien wat een assessment inhoudt. Je ziet direct dat Fuijifilm gebruik maakt van het Ixly assessment. De eerste stap is gezet, maar je hebt nog steeds geen idee wat een assessment is en hoe je jezelf hier het beste op voor kunt bereiden. Wil je oefenen voor de capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training


Ieder assessment heeft een capaciteitentest

Een onderdeel dat altijd terugkomt bij een assessment is een capaciteitentest. Het maakt hierbij niet uit of je een Selectie assessment, Online Assessment, Thema gestuurd assessment, Loopbaanassessment of Ontwikkelassessment doet. Je ontkomt er niet aan dat jouw capaciteiten getest worden aan de hand van verschillende vraagstukken. Het is daarom verstandig om een goede voorbereiding te treffen, zodat je precies weet wat jij kunt verwachten en hoe je de capaciteitentest met succes kunt afronden. Zo kun je namelijk Indruk maken op jouw (toekomstige) werkgever en met nieuwe inzichten werken aan de Competentie: Zelfkennis.


Capaciteitentest maken tip 1: Maak een tijdsindeling

Dit begint allemaal bij het maken van een tijdsindeling. Er zijn veel verschillende onderwerpen in de test opgenomen, die jij allemaal moet oefenen voordat het assessment begint. Het is daarom verstandig om jouw planning te maken vanaf het moment dat jij gehoord hebt dat je het assessment moet gaan afleggen. Zo heb je namelijk ruim de tijd om alle onderdelen door te lezen, te oefenen en te herhalen. Hiervoor heb je de Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren nodig. Met deze competenties zorg jij er namelijk voor dat je een planning kunt maken die realistisch is en waarbij ook rekening is gehouden met alle werkzaamheden die jij op een bepaalde dag moet doen.

Capaciteitentest maken tip 2: Houd je scores bij

Daarna kun je aan de slag met het oefenen van alle onderdelen. Bij ieder onderdeel staat een hoop informatie. Gebruik deze informatie om tot goede oplossingsstrategieën te komen. Zo ga je namelijk steeds sneller werken en zul je met de Competentie: voortgangscontrole doorkrijgen dat jouw score steeds hoger wordt. Dit biedt weer een extra motivatie om door te oefenen tot de dag van het assessment eraan komt. Je werkt namelijk aan de Competentie: Zelfontwikkeling, welke niet alleen noodzakelijk is voor de capaciteitentest die je nu moet maken, maar ook voor de rest van je carrière. Je moet jezelf blijven ontwikkelen om hogerop te komen in jouw vakgebied en dit kan alleen als je ieder ontwikkelpunt aanpakt die op jouw pad komt.


Capaciteitentest maken tip 3: Zorg dat je op tijd bent

Naast veel oefenen zijn er nog een aantal tips die je in het achterhoofd kunt houden als je de capaciteitentest gaat maken. Een daarvan is om op tijd te komen voor de test. Als je namelijk eerder aanwezig bent op de locatie, kun je de onderdelen nog een keer doornemen voordat het tijd is om de test te gaan maken. Te laat komen is uit den boze. Hiermee zul je namelijk een grote kans mislopen en daarnaast maak je geen kans meer op de baan. Zorg daarom dat je jouw reistijd goed inplant en ook rekening houdt met eventuele files en vertragingen. Ook deze dingen horen namelijk bij het voorbereiden van jouw capaciteitentest.


Capaciteitentest maken tip 4: Let op de tijdsdruk

Als laatste moet je ook om leren gaan met tijdsdruk. Je hebt immers heel veel vragen die je moet beantwoorden binnen een kort tijdsbestek. De kans dat jij denkt dat dit onmogelijk is, is vrij aannemelijk. Het is echter belangrijk dat je aan de hand van de Competentie: Stressbestendig ervoor zorgt dat de zenuwen niet de overhand nemen. Dit kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor jouw score. Als je goed geoefend hebt, zijn deze zenuwen namelijk nergens voor nodig. Je weet immers wat er van jou gevraagd wordt en je hebt ook op snelheid geoefend als voorbereiding. Er zijn daarom geen verrassingen meer tijdens de capaciteitentest, waardoor je je schouders eronder moet zetten en door moet gaan tot de tijd om is. Je zult merken dat je jezelf druk hebt gemaakt om niets en je alsnog alle vraagstukken beantwoord hebt.


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen